FAQ (veelgestelde vragen)

Snelle levering

Twee jaar garantie

Gratis verzending

Selecteer het type waarover u een vraag heeft:

Belangrijke mededeling

Gebruik voor login via de App en het Webplatform het standaard wachtwoord: 123456 

* op een gedeelte van het drukwerk is de laatste 6 weggevallen *

Tracemaster 240

De GPS trackers besteld via Tracemaster.nl worden volledig gebruiksklaar geleverd (volledig geconfigureerd) inclusief prepaid/herlaadbare Simkaart met 2,50 Euro beltegoed (werkt in heel Europa tegen hetzelfde tarief)*. Een eigen Simkaart kan echter ook worden geplaatst.

Welke Simkaart wordt geadviseerd?

De GPS trackers werken zowel met een prepaid Simkaart als een Simkaart met abonnement. Voor onze GPS trackers adviseren we u gebruik te maken van een Simkaart op het KPN-netwerk* of Vodafone voor Nederland** en Base, Proximus of Mobistar voor België.

Door de verschillende instellingen die providers gebruiken voor hun producten, kunnen wij niet garant staan dat een dataverbinding altijd automatisch direct tot stand komt. In bepaalde gevallen kan een extra instelling nodig zijn. Indien deze niet beschreven wordt in de installatiehandleiding, dan kunt u hierover contact met ons opnemen.

* De beste providers op het KPN-netwerk: KPN, KPN prepaid, Youfone 

** T-mobile raden we af i.v.m. beperktere netwerkondersteuning voor de GPS trackers

Geen SMS contact met de GPS tracker na plaatsing simkaart

U krijgt geen contact via SMS met de GPS tracker na het plaatsen van de simkaart.

Controleer onderstaande punten voor de juiste activatie en plaatsing van de simkaart:

– De Simkaart moet geactiveerd worden bij de provider, hanteer hier de meegeleverde handleiding van de simkaart voor de juiste activatiewijze.

– De Pincode mag niet actief zijn op de simkaart. Om te controleren of de pincode nog actief is kunt u de simkaart tijdelijk plaatsen in een mobiele telefoon, vraagt deze vervolgens bij opstarten om een pincode. Dan moet de pincode via het menu instellingen (simkaart) volledig worden uitgeschakeld.

– Controleer of de simkaart, met de chip naar onder en de kant van het afgeronde hoekje linksboven als eerst is ingeschoven en vervolgens is vastgeklikt (gebruik  hiervoor bijvoorbeeld de punt van een pen of uw nagel), na het vastklikken schakelt u de GPS tracker in door het schuifje na ON te zetten. Vervolgens gaat er bovenop de GPS tracker een blauw lampje branden en vervolgens knipperen. 

Bij het volgen van bovenstaande punten zou u kunt moeten krijgen met de GPS tracker via SMS.

De App en Webinterface lijken niet te werken (not enabled/niet aangezet)

Hoewel u de gebruikershandleiding keurig heeft gevolgd lijken de App en Webinterface het niet te doen, deze geven geen correct beeld (bijvoorbeeld een continent i.p.v. de juist locatie) of geven de melding “Not Enabled” of “Niet aangezet”.

Voor het gebruik van de App of Webinterface heeft de GPS tracker GPRS ondersteuning en Mobiel internet nodig om correct te kunnen functioneren. Zorg er dan ook voor dat de Simkaart in de GPS tracker zowel GPRS/2G als Mobiel internet heeft geactiveerd en dit ook volledig ondersteunt. Er zijn enkele providers die dit momenteel niet ondersteunen (bijvoorbeeld het T-mobile/Simpel netwerk in Nederland), deze Simkaarten raden we dan ook af en zullen niet goed werken.

Heeft u een Simkaart volgens deze specificaties en de App/Webapplicatie werken nog niet;

 • heeft en u voldoende beltegoed opgeladen?
 • voor sommige providers is het aanvullend nodig de APN te configureren, deze APN gegevens kunt u vinden op de website van uw Simkaart provider. Configureren kan als volgt;Het instellen van de APN doet u met een SMS-commando vanaf het Adminnummer naar de Simkaart in de GPS tracker.

SMS-commando’s:

 1. apn123456 [apnvanuwprovider.nl]
 2. apnuser123456 [apngebruiker] (niet nodig als uw provider geen apn gebruiker vereist)
 3. apnpasswd123456 [apnwachtwoord] (niet nodig als uw provider geen apn wachtwoord vereist)
  De tekst tussen de [ ] vervangt u door de gegevens van uw provider (de haakjes [ ] dient u ook weg te laten). Deze gegevens kunt u opvragen bij uw provider (APN instellingen). Wanneer de provider geen gebruik maakt van een Username en Wachtwoord, dan laat u deze leeg.

Voorbeeld:

KPN (Nederland): apn123456 portalmmm.nl (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

Proximus (België): apn123456 internet.proximus.be (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

BASE (België): apn123456 gprs.base.be
apnuser123456 base
apnpasswd123456 base

Gebruik in het buitenland (ook België)

De GPS trackers werken ook in het buiten de landsgrenzen van Nederland. Om de GPS tracker in het buitenland te kunnen gebruiken is echter een aanvullende instelling noodzakelijk. De APN (internet server) dient ingesteld te worden. Het instellen van de APN doet u met een SMS-commando vanaf het Adminnummer naar de Simkaart in de GPS tracker.

SMS-commando’s:

 1. apn123456 [apnvanuwprovider.nl]
 2. apnuser123456 [apngebruiker] (niet nodig als uw provider geen apn gebruiker vereist)
 3. apnpasswd123456 [apnwachtwoord] (niet nodig als uw provider geen apn wachtwoord vereist)
  De tekst tussen de [ ] vervangt u door de gegevens van uw provider (de haakjes [ ] dient u ook weg te laten). Deze gegevens kunt u opvragen bij uw provider (APN instellingen). Wanneer de provider geen gebruik maakt van een Username en Wachtwoord, dan laat u deze leeg.

Voorbeeld:

KPN (Nederland): apn123456 portalmmm.nl (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

Proximus (België): apn123456 internet.proximus.be (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

BASE (België): apn123456 gprs.base.be
apnuser123456 base
apnpasswd123456 base

Wijzigen van het standaard wachtwoord

Ons advies is om het standaard wachtwoord na uw configuratiehandelingen te wijzigen naar een sterk persoonlijk wachtwoord.

Het wijzigen van het wachtwoord kan met het volgende SMS commando:

password123456 newpassword

(voorbeeld met het nieuwe wachtwoord 888888: password123456 888888)

Gebruik Meeluisterfunctie

De GPS tracker beschikt over een ingebouwde microfoon waarmee er via de GPS tracker live meegeluisterd kan worden. Deze functie is standaard niet ingeschakeld, maar u kunt deze eenvoudig inschakelen door eenmalig een SMS commando te sturen naar de GPS tracker.

Standaard staat de GPS tracker in Track modus. Belt u de Simkaart in de GPS tracker en laat u deze twee keer overgaan in Track modus, dan volgt een SMS met de huidige locatie.
Het is mogelijk de GPS tracker in Monitor modus te schakelen, in dat geval activeert u bij het bellen naar de Simkaart in de GPS tracker de meeluisterfunctie en kunt u direct realtime meeluisteren.

Het inschakelen van de Monitor modus gaat via een SMS commando:

Stuur een SMS met: monitor+wachtwoord (voorbeeld: monitor123456) naar het apparaat, en het zal antwoorden “monitor ok!” en schakelt over naar de “monitor” -modus.

Bel met het Adminnummer naar het telefoonnummer van de simkaart in de GPS tracker. De GPS tracker neemt de oproep automatisch op waardoor er een open lijnverbinding met de GPS tracker ontstaat en er kan worden meegeluisterd.

De meeluisterfunctie werkt alleen als de GPS tracker “Stationary” of “Moving” is, bij “Offline” zal de GPS tracker niet reageren.

Indien u de meeluisterfunctie weer wilt uitschakelen, dan kan dat met het volgende SMS commando:

Stuur een SMS met: tracker+wachtwoord (voorbeeld: tracker123456) naar het apparaat, het zal antwoorden “tracker ok!” en herstelt naar de “track” -modus.

Informatie/Verlengen batterijduur, upload interval

De batterijduur is afhankelijk van meerdere factoren, in de meest ideale situatie bedraagt de batterijduur inderdaad maximaal 240 dagen voor dit type GPS tracker. De batterijduur is echter o.a. afhankelijk van het aantal bewegingen van de GPS tracker, bij beweging verbruikt de GPS tracker aanzienlijk meer batterij als bij stilstand (standby). Ook de omgevingstemperatuur (hoe kouder hoe minder lang de batterij meegaat) en mobiele netwerk beschikbaarheid (bij minder mobiel bereik verbruikt de GPS tracker meer batterij) kunnen de batterijduur beïnvloeden.

Zeer waarschijnlijk kunt u de batterijduur verlengen door het aanpassen van een instelling, de GPS tracker staat standaard in Realtime modus. Hiermee blijft de GPS tracker continu actief, ook als deze voor langere tijd stil staat (bijvoorbeeld in de nacht). U kunt de modus omzetten naar standby, de werking blijft dan verder exact gelijk alleen gaat de GPS tracker na 30 minuten stilstand automatisch in volledige standby stand, komt deze weer in beweging dan wordt deze zoals gebruikelijk direct weer actief.

U kunt deze instelling aanpassen met het volgende SMS commando (ter versturen naar de simkaart in de GPS tracker): sleep123456 shock

Er volgt dan een SMS terug met: sleep shock ok!

Nu is de instelling opgeslagen en van kracht. Laad vervolgens de batterij volledig tot 100% op en hou in de gaten of de batterijduur nu langer is.

Een andere instelling welke u nog kunt toepassen om de batterijduur te verlengen is het instellen upload interval:

De positioneringsinterval van de GPS tracker kunt u wijzigen, dit is de interval hoe vaak de GPS tracker de positie doorgeeft aan de server.

Interval instellen kan met het SMS commando: upload123456 [seconden] (bijvoorbeeld “upload123456 180” voor 3 minuten)

– Indien de interval functie samen moet werken met de sleep mode functie, mag de interval de niet hoger zijn dan 300 seconden (5 minuten).
– de juiste volgorde van instellen is hierbij van belang voor de juiste werking. Eerst de interval configureren en vervolgens de sleep mode.

– De standaard instelling voor het uploaden van de GPS-locatie is 10 seconden, u kunt dit aanpassen tussen de 5-300 seconden.

Nu is de instelling opgeslagen en van kracht. Laad vervolgens de batterij volledig tot 100% op en hou in de gaten of de batterijduur nu langer is.

Wat betreft de nauwkeurigheid van de locatiebepaling

De GPS tracker communiceert de positie bij beweging elke 10 seconden met de server, tussen de twee posities trekt deze een lijn welke zichtbaar is in de historische gegevens. Hierdoor kan de locatie 10 tot 50 meter afwijken. Ook is het bereik van het mobiele netwerk hierbij van belang, mist de GPS tracker een positie doorgave door beperkt mobiel bereik, dan zal de lijn langer en de afwijking groter zijn.

De positioneringsinterval van de GPS tracker kunt u wijzigen, dit is de interval hoe vaak de GPS tracker de positie doorgeeft aan de server.

Interval instellen kan met het SMS commando: upload123456 [seconden] (bijvoorbeeld “upload123456 180” voor 3 minuten)

– Indien de interval functie samen moet werken met de sleep mode functie, mag de interval de niet hoger zijn dan 300 seconden (5 minuten).
– de juiste volgorde van instellen is hierbij van belang voor de juiste werking. Eerst de interval configureren en vervolgens de sleep mode.

– De standaard instelling voor het uploaden van de GPS-locatie is 10 seconden, u kunt dit aanpassen tussen de 5-300 seconden.

Download LKGPS App

LKGPS in de App Store LKGPS APP android download 

 

Tracemaster 150

De GPS trackers besteld via Tracemaster.nl worden volledig gebruiksklaar geleverd (volledig geconfigureerd) inclusief prepaid/herlaadbare Simkaart met 2,50 Euro beltegoed (werkt in heel Europa tegen hetzelfde tarief)*. Een eigen Simkaart kan echter ook worden geplaatst.

Welke Simkaart wordt geadviseerd?

De GPS trackers werken zowel met een prepaid Simkaart als een Simkaart met abonnement. Voor onze GPS trackers adviseren we u gebruik te maken van een Simkaart op het KPN-netwerk* of Vodafone voor Nederland** en Base, Proximus of Mobistar voor België.

Door de verschillende instellingen die providers gebruiken voor hun producten, kunnen wij niet garant staan dat een dataverbinding altijd automatisch direct tot stand komt. In bepaalde gevallen kan een extra instelling nodig zijn. Indien deze niet beschreven wordt in de installatiehandleiding, dan kunt u hierover contact met ons opnemen.

* De beste providers op het KPN-netwerk: KPN, KPN prepaid, Youfone 

** T-mobile raden we af i.v.m. beperktere netwerkondersteuning voor de GPS trackers

Geen SMS contact met de GPS tracker na plaatsing simkaart

U krijgt geen contact via SMS met de GPS tracker na het plaatsen van de simkaart.

Controleer onderstaande punten voor de juiste activatie en plaatsing van de simkaart:

– De Simkaart moet geactiveerd worden bij de provider, hanteer hier de meegeleverde handleiding van de simkaart voor de juiste activatiewijze.

– De Pincode mag niet actief zijn op de simkaart. Om te controleren of de pincode nog actief is kunt u de simkaart tijdelijk plaatsen in een mobiele telefoon, vraagt deze vervolgens bij opstarten om een pincode. Dan moet de pincode via het menu instellingen (simkaart) volledig worden uitgeschakeld.

– Controleer of de simkaart, met de chip naar boven en de kant van het afgeronde hoekje rechtsboven als eerst is ingeschoven en vervolgens is vastgeklikt (gebruik  hiervoor bijvoorbeeld de punt van een pen of uw nagel), na het vastklikken schakelt de GPS tracker automatisch in. Vervolgens gaat er een blauw lampje branden en vervolgens knipperen. 

Bij het volgen van bovenstaande punten zou u kunt moeten krijgen met de GPS tracker via SMS.

De App en Webinterface lijken niet te werken (not enabled/niet aangezet)

Hoewel u de gebruikershandleiding keurig heeft gevolgd lijken de App en Webinterface het niet te doen, deze geven geen correct beeld (bijvoorbeeld een continent i.p.v. de juist locatie) of geven de melding “Not Enabled” of “Niet aangezet”.

Voor het gebruik van de App of Webinterface heeft de GPS tracker GPRS ondersteuning en Mobiel internet nodig om correct te kunnen functioneren. Zorg er dan ook voor dat de Simkaart in de GPS tracker zowel GPRS/2G als Mobiel internet heeft geactiveerd en dit ook volledig ondersteunt. Er zijn enkele providers die dit momenteel niet ondersteunen (bijvoorbeeld het T-mobile/Simpel netwerk in Nederland), deze Simkaarten raden we dan ook af en zullen niet goed werken.

Heeft u een Simkaart volgens deze specificaties en de App/Webapplicatie werken nog niet;

 • heeft en u voldoende beltegoed opgeladen?
 • voor sommige providers is het aanvullend nodig de APN te configureren, deze APN gegevens kunt u vinden op de website van uw Simkaart provider. Configureren kan als volgt;Het instellen van de APN doet u met een SMS-commando vanaf het Adminnummer naar de Simkaart in de GPS tracker.

SMS-commando’s:

 1. apn123456 [apnvanuwprovider.nl]
 2. apnuser123456 [apngebruiker] (niet nodig als uw provider geen apn gebruiker vereist)
 3. apnpasswd123456 [apnwachtwoord] (niet nodig als uw provider geen apn wachtwoord vereist)
  De tekst tussen de [ ] vervangt u door de gegevens van uw provider (de haakjes [ ] dient u ook weg te laten). Deze gegevens kunt u opvragen bij uw provider (APN instellingen). Wanneer de provider geen gebruik maakt van een Username en Wachtwoord, dan laat u deze leeg.

Voorbeeld:

KPN (Nederland): apn123456 portalmmm.nl (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

Proximus (België): apn123456 internet.proximus.be (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

BASE (België): apn123456 gprs.base.be
apnuser123456 base
apnpasswd123456 base

Gebruik in het buitenland (ook België)

De GPS trackers werken ook in het buiten de landsgrenzen van Nederland. Om de GPS tracker in het buitenland te kunnen gebruiken is echter een aanvullende instelling noodzakelijk. De APN (internet server) dient ingesteld te worden. Het instellen van de APN doet u met een SMS-commando vanaf het Adminnummer naar de Simkaart in de GPS tracker.

SMS-commando’s:

 1. apn123456 [apnvanuwprovider.nl]
 2. apnuser123456 [apngebruiker] (niet nodig als uw provider geen apn gebruiker vereist)
 3. apnpasswd123456 [apnwachtwoord] (niet nodig als uw provider geen apn wachtwoord vereist)
  De tekst tussen de [ ] vervangt u door de gegevens van uw provider (de haakjes [ ] dient u ook weg te laten). Deze gegevens kunt u opvragen bij uw provider (APN instellingen). Wanneer de provider geen gebruik maakt van een Username en Wachtwoord, dan laat u deze leeg.

Voorbeeld:

KPN (Nederland): apn123456 portalmmm.nl (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

Proximus (België): apn123456 internet.proximus.be (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

BASE (België): apn123456 gprs.base.be
apnuser123456 base
apnpasswd123456 base

Wijzigen van het standaard wachtwoord

Ons advies is om het standaard wachtwoord na uw configuratiehandelingen te wijzigen naar een sterk persoonlijk wachtwoord.

Het wijzigen van het wachtwoord kan met het volgende SMS commando:

password123456 newpassword

(voorbeeld met het nieuwe wachtwoord 888888: password123456 888888)

Gebruik Meeluisterfunctie

De GPS tracker beschikt over een ingebouwde microfoon waarmee er via de GPS tracker live meegeluisterd kan worden. Deze functie is standaard niet ingeschakeld, maar u kunt deze eenvoudig inschakelen door eenmalig een SMS commando te sturen naar de GPS tracker.

Standaard staat de GPS tracker in Track modus. Belt u de Simkaart in de GPS tracker en laat u deze twee keer overgaan in Track modus, dan volgt een SMS met de huidige locatie.
Het is mogelijk de GPS tracker in Monitor modus te schakelen, in dat geval activeert u bij het bellen naar de Simkaart in de GPS tracker de meeluisterfunctie en kunt u direct realtime meeluisteren.

Het inschakelen van de Monitor modus gaat via een SMS commando:

Stuur een SMS met: monitor+wachtwoord (voorbeeld: monitor123456) naar het apparaat, en het zal antwoorden “monitor ok!” en schakelt over naar de “monitor” -modus.

Bel met het Adminnummer naar het telefoonnummer van de simkaart in de GPS tracker. De GPS tracker neemt de oproep automatisch op waardoor er een open lijnverbinding met de GPS tracker ontstaat en er kan worden meegeluisterd.

De meeluisterfunctie werkt alleen als de GPS tracker “Stationary” of “Moving” is, bij “Offline” zal de GPS tracker niet reageren.

Indien u de meeluisterfunctie weer wilt uitschakelen, dan kan dat met het volgende SMS commando:

Stuur een SMS met: tracker+wachtwoord (voorbeeld: tracker123456) naar het apparaat, het zal antwoorden “tracker ok!” en herstelt naar de “track” -modus.

Informatie/Verlengen batterijduur, upload interval

De batterijduur is afhankelijk van meerdere factoren, in de meest ideale situatie bedraagt de batterijduur inderdaad maximaal 150 dagen voor dit type GPS tracker. De batterijduur is echter o.a. afhankelijk van het aantal bewegingen van de GPS tracker, bij beweging verbruikt de GPS tracker aanzienlijk meer batterij als bij stilstand (standby). Ook de omgevingstemperatuur (hoe kouder hoe minder lang de batterij meegaat) en mobiele netwerk beschikbaarheid (bij minder mobiel bereik verbruikt de GPS tracker meer batterij) kunnen de batterijduur beïnvloeden.

Zeer waarschijnlijk kunt u de batterijduur verlengen door het aanpassen van een instelling, de GPS tracker staat standaard in Realtime modus. Hiermee blijft de GPS tracker continu actief, ook als deze voor langere tijd stil staat (bijvoorbeeld in de nacht). U kunt de modus omzetten naar standby, de werking blijft dan verder exact gelijk alleen gaat de GPS tracker na 30 minuten stilstand automatisch in volledige standby stand, komt deze weer in beweging dan wordt deze zoals gebruikelijk direct weer actief.

U kunt deze instelling aanpassen met het volgende SMS commando (ter versturen naar de simkaart in de GPS tracker): sleep123456 shock

Er volgt dan een SMS terug met: sleep shock ok!

Nu is de instelling opgeslagen en van kracht. Laad vervolgens de batterij volledig tot 100% op en hou in de gaten of de batterijduur nu langer is.

Een andere instelling welke u nog kunt toepassen om de batterijduur te verlengen is het instellen upload interval:

De positioneringsinterval van de GPS tracker kunt u wijzigen, dit is de interval hoe vaak de GPS tracker de positie doorgeeft aan de server.

Interval instellen kan met het SMS commando: upload123456 [seconden] (bijvoorbeeld “upload123456 180” voor 3 minuten)

– Indien de interval functie samen moet werken met de sleep mode functie, mag de interval de niet hoger zijn dan 300 seconden (5 minuten).
– de juiste volgorde van instellen is hierbij van belang voor de juiste werking. Eerst de interval configureren en vervolgens de sleep mode.

– De standaard instelling voor het uploaden van de GPS-locatie is 10 seconden, u kunt dit aanpassen tussen de 5-300 seconden.

Nu is de instelling opgeslagen en van kracht. Laad vervolgens de batterij volledig tot 100% op en hou in de gaten of de batterijduur nu langer is.

Wat betreft de nauwkeurigheid van de locatiebepaling

De GPS tracker communiceert de positie bij beweging elke 10 seconden met de server, tussen de twee posities trekt deze een lijn welke zichtbaar is in de historische gegevens. Hierdoor kan de locatie 10 tot 50 meter afwijken. Ook is het bereik van het mobiele netwerk hierbij van belang, mist de GPS tracker een positie doorgave door beperkt mobiel bereik, dan zal de lijn langer en de afwijking groter zijn.

De positioneringsinterval van de GPS tracker kunt u wijzigen, dit is de interval hoe vaak de GPS tracker de positie doorgeeft aan de server.

Interval instellen kan met het SMS commando: upload123456 [seconden] (bijvoorbeeld “upload123456 180” voor 3 minuten)

– Indien de interval functie samen moet werken met de sleep mode functie, mag de interval de niet hoger zijn dan 300 seconden (5 minuten).
– de juiste volgorde van instellen is hierbij van belang voor de juiste werking. Eerst de interval configureren en vervolgens de sleep mode.

– De standaard instelling voor het uploaden van de GPS-locatie is 10 seconden, u kunt dit aanpassen tussen de 5-300 seconden.

 

Tracemaster 95

De GPS trackers besteld via Tracemaster.nl worden volledig gebruiksklaar geleverd (volledig geconfigureerd) inclusief prepaid/herlaadbare Simkaart met 2,50 Euro beltegoed (werkt in heel Europa tegen hetzelfde tarief)*. Een eigen Simkaart kan echter ook worden geplaatst.

Welke Simkaart wordt geadviseerd?

De GPS trackers werken zowel met een prepaid Simkaart als een Simkaart met abonnement. Voor onze GPS trackers adviseren we u gebruik te maken van een Simkaart op het KPN-netwerk* of Vodafone voor Nederland** en Base, Proximus of Mobistar voor België.

Door de verschillende instellingen die providers gebruiken voor hun producten, kunnen wij niet garant staan dat een dataverbinding altijd automatisch direct tot stand komt. In bepaalde gevallen kan een extra instelling nodig zijn. Indien deze niet beschreven wordt in de installatiehandleiding, dan kunt u hierover contact met ons opnemen.

* De beste providers op het KPN-netwerk: KPN, KPN prepaid, Youfone 

** T-mobile raden we af i.v.m. beperktere netwerkondersteuning voor de GPS trackers

Geen SMS contact met de GPS tracker na plaatsing simkaart

U krijgt geen contact via SMS met de GPS tracker na het plaatsen van de simkaart.

Controleer onderstaande punten voor de juiste activatie en plaatsing van de simkaart:

– De Simkaart moet geactiveerd worden bij de provider, hanteer hier de meegeleverde handleiding van de simkaart voor de juiste activatiewijze.

– De Pincode mag niet actief zijn op de simkaart. Om te controleren of de pincode nog actief is kunt u de simkaart tijdelijk plaatsen in een mobiele telefoon, vraagt deze vervolgens bij opstarten om een pincode. Dan moet de pincode via het menu instellingen (simkaart) volledig worden uitgeschakeld.

– Controleer of de simkaart, met de chip naar onder en de kant van het afgeronde hoekje linksboven als eerst is ingeschoven en vervolgens is vastgeklikt (gebruik  hiervoor bijvoorbeeld de punt van een pen of uw nagel), na het vastklikken schakelt u de GPS tracker in door het schuifje na ON te zetten. Vervolgens gaat er bovenop de GPS tracker een blauw lampje branden en vervolgens knipperen. 

Bij het volgen van bovenstaande punten zou u kunt moeten krijgen met de GPS tracker via SMS.

De App en Webinterface lijken niet te werken (not enabled/niet aangezet)

Hoewel u de gebruikershandleiding keurig heeft gevolgd lijken de App en Webinterface het niet te doen, deze geven geen correct beeld (bijvoorbeeld een continent i.p.v. de juist locatie) of geven de melding “Not Enabled” of “Niet aangezet”.

Voor het gebruik van de App of Webinterface heeft de GPS tracker GPRS ondersteuning en Mobiel internet nodig om correct te kunnen functioneren. Zorg er dan ook voor dat de Simkaart in de GPS tracker zowel GPRS/2G als Mobiel internet heeft geactiveerd en dit ook volledig ondersteunt. Er zijn enkele providers die dit momenteel niet ondersteunen (bijvoorbeeld het T-mobile/Simpel netwerk in Nederland), deze Simkaarten raden we dan ook af en zullen niet goed werken.

Heeft u een Simkaart volgens deze specificaties en de App/Webapplicatie werken nog niet;

 • heeft en u voldoende beltegoed opgeladen?
 • voor sommige providers is het aanvullend nodig de APN te configureren, deze APN gegevens kunt u vinden op de website van uw Simkaart provider. Configureren kan als volgt;Het instellen van de APN doet u met een SMS-commando vanaf het Adminnummer naar de Simkaart in de GPS tracker.

SMS-commando’s:

 1. apn123456 [apnvanuwprovider.nl]
 2. apnuser123456 [apngebruiker] (niet nodig als uw provider geen apn gebruiker vereist)
 3. apnpasswd123456 [apnwachtwoord] (niet nodig als uw provider geen apn wachtwoord vereist)
  De tekst tussen de [ ] vervangt u door de gegevens van uw provider (de haakjes [ ] dient u ook weg te laten). Deze gegevens kunt u opvragen bij uw provider (APN instellingen). Wanneer de provider geen gebruik maakt van een Username en Wachtwoord, dan laat u deze leeg.

Voorbeeld:

KPN (Nederland): apn123456 portalmmm.nl (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

Proximus (België): apn123456 internet.proximus.be (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

BASE (België): apn123456 gprs.base.be
apnuser123456 base
apnpasswd123456 base

Gebruik in het buitenland (ook België)

De GPS trackers werken ook in het buiten de landsgrenzen van Nederland. Om de GPS tracker in het buitenland te kunnen gebruiken is echter een aanvullende instelling noodzakelijk. De APN (internet server) dient ingesteld te worden. Het instellen van de APN doet u met een SMS-commando vanaf het Adminnummer naar de Simkaart in de GPS tracker.

SMS-commando’s:

 1. apn123456 [apnvanuwprovider.nl]
 2. apnuser123456 [apngebruiker] (niet nodig als uw provider geen apn gebruiker vereist)
 3. apnpasswd123456 [apnwachtwoord] (niet nodig als uw provider geen apn wachtwoord vereist)
  De tekst tussen de [ ] vervangt u door de gegevens van uw provider (de haakjes [ ] dient u ook weg te laten). Deze gegevens kunt u opvragen bij uw provider (APN instellingen). Wanneer de provider geen gebruik maakt van een Username en Wachtwoord, dan laat u deze leeg.

Voorbeeld:

KPN (Nederland): apn123456 portalmmm.nl (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

Proximus (België): apn123456 internet.proximus.be (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

BASE (België): apn123456 gprs.base.be
apnuser123456 base
apnpasswd123456 base

Wijzigen van het standaard wachtwoord

Ons advies is om het standaard wachtwoord na uw configuratiehandelingen te wijzigen naar een sterk persoonlijk wachtwoord.

Het wijzigen van het wachtwoord kan met het volgende SMS commando:

password123456 newpassword

(voorbeeld met het nieuwe wachtwoord 888888: password123456 888888)

Gebruik Meeluisterfunctie

De GPS tracker beschikt over een ingebouwde microfoon waarmee er via de GPS tracker live meegeluisterd kan worden. Deze functie is standaard niet ingeschakeld, maar u kunt deze eenvoudig inschakelen door eenmalig een SMS commando te sturen naar de GPS tracker.

Standaard staat de GPS tracker in Track modus. Belt u de Simkaart in de GPS tracker en laat u deze twee keer overgaan in Track modus, dan volgt een SMS met de huidige locatie.
Het is mogelijk de GPS tracker in Monitor modus te schakelen, in dat geval activeert u bij het bellen naar de Simkaart in de GPS tracker de meeluisterfunctie en kunt u direct realtime meeluisteren.

Het inschakelen van de Monitor modus gaat via een SMS commando:

Stuur een SMS met: monitor+wachtwoord (voorbeeld: monitor123456) naar het apparaat, en het zal antwoorden “monitor ok!” en schakelt over naar de “monitor” -modus.

Bel met het Adminnummer naar het telefoonnummer van de simkaart in de GPS tracker. De GPS tracker neemt de oproep automatisch op waardoor er een open lijnverbinding met de GPS tracker ontstaat en er kan worden meegeluisterd.

De meeluisterfunctie werkt alleen als de GPS tracker “Stationary” of “Moving” is, bij “Offline” zal de GPS tracker niet reageren.

Indien u de meeluisterfunctie weer wilt uitschakelen, dan kan dat met het volgende SMS commando:

Stuur een SMS met: tracker+wachtwoord (voorbeeld: tracker123456) naar het apparaat, het zal antwoorden “tracker ok!” en herstelt naar de “track” -modus.

Informatie/Verlengen batterijduur, upload interval

De batterijduur is afhankelijk van meerdere factoren, in de meest ideale situatie bedraagt de batterijduur inderdaad maximaal 95 dagen voor dit type GPS tracker. De batterijduur is echter o.a. afhankelijk van het aantal bewegingen van de GPS tracker, bij beweging verbruikt de GPS tracker aanzienlijk meer batterij als bij stilstand (standby). Ook de omgevingstemperatuur (hoe kouder hoe minder lang de batterij meegaat) en mobiele netwerk beschikbaarheid (bij minder mobiel bereik verbruikt de GPS tracker meer batterij) kunnen de batterijduur beïnvloeden.

Zeer waarschijnlijk kunt u de batterijduur verlengen door het aanpassen van een instelling, de GPS tracker staat standaard in Realtime modus. Hiermee blijft de GPS tracker continu actief, ook als deze voor langere tijd stil staat (bijvoorbeeld in de nacht). U kunt de modus omzetten naar standby, de werking blijft dan verder exact gelijk alleen gaat de GPS tracker na 30 minuten stilstand automatisch in volledige standby stand, komt deze weer in beweging dan wordt deze zoals gebruikelijk direct weer actief.

U kunt deze instelling aanpassen met het volgende SMS commando (ter versturen naar de simkaart in de GPS tracker): sleep123456 shock

Er volgt dan een SMS terug met: sleep shock ok!

Nu is de instelling opgeslagen en van kracht. Laad vervolgens de batterij volledig tot 100% op en hou in de gaten of de batterijduur nu langer is.

Een andere instelling welke u nog kunt toepassen om de batterijduur te verlengen is het instellen upload interval:

De positioneringsinterval van de GPS tracker kunt u wijzigen, dit is de interval hoe vaak de GPS tracker de positie doorgeeft aan de server.

Interval instellen kan met het SMS commando: upload123456 [seconden] (bijvoorbeeld “upload123456 180” voor 3 minuten)

– Indien de interval functie samen moet werken met de sleep mode functie, mag de interval de niet hoger zijn dan 300 seconden (5 minuten).
– de juiste volgorde van instellen is hierbij van belang voor de juiste werking. Eerst de interval configureren en vervolgens de sleep mode.

– De standaard instelling voor het uploaden van de GPS-locatie is 10 seconden, u kunt dit aanpassen tussen de 5-300 seconden.

Nu is de instelling opgeslagen en van kracht. Laad vervolgens de batterij volledig tot 100% op en hou in de gaten of de batterijduur nu langer is.

Wat betreft de nauwkeurigheid van de locatiebepaling

De GPS tracker communiceert de positie bij beweging elke 10 seconden met de server, tussen de twee posities trekt deze een lijn welke zichtbaar is in de historische gegevens. Hierdoor kan de locatie 10 tot 50 meter afwijken. Ook is het bereik van het mobiele netwerk hierbij van belang, mist de GPS tracker een positie doorgave door beperkt mobiel bereik, dan zal de lijn langer en de afwijking groter zijn.

De positioneringsinterval van de GPS tracker kunt u wijzigen, dit is de interval hoe vaak de GPS tracker de positie doorgeeft aan de server.

Interval instellen kan met het SMS commando: upload123456 [seconden] (bijvoorbeeld “upload123456 180” voor 3 minuten)

– Indien de interval functie samen moet werken met de sleep mode functie, mag de interval de niet hoger zijn dan 300 seconden (5 minuten).
– de juiste volgorde van instellen is hierbij van belang voor de juiste werking. Eerst de interval configureren en vervolgens de sleep mode.

– De standaard instelling voor het uploaden van de GPS-locatie is 10 seconden, u kunt dit aanpassen tussen de 5-300 seconden.

Download LKGPS App

LKGPS in de App Store LKGPS APP android download 

 

Tracemaster 90

De GPS trackers besteld via Tracemaster.nl worden volledig gebruiksklaar geleverd (volledig geconfigureerd) inclusief prepaid/herlaadbare Simkaart met 2,50 Euro beltegoed (werkt in heel Europa tegen hetzelfde tarief)*. Een eigen Simkaart kan echter ook worden geplaatst.

Welke Simkaart wordt geadviseerd?

De GPS trackers werken zowel met een prepaid Simkaart als een Simkaart met abonnement. Voor onze GPS trackers adviseren we u gebruik te maken van een Simkaart op het KPN-netwerk* of Vodafone voor Nederland** en Base, Proximus of Mobistar voor België.

Door de verschillende instellingen die providers gebruiken voor hun producten, kunnen wij niet garant staan dat een dataverbinding altijd automatisch direct tot stand komt. In bepaalde gevallen kan een extra instelling nodig zijn. Indien deze niet beschreven wordt in de installatiehandleiding, dan kunt u hierover contact met ons opnemen.

* De beste providers op het KPN-netwerk: KPN, KPN prepaid, Youfone 

** T-mobile raden we af i.v.m. beperktere netwerkondersteuning voor de GPS trackers

Geen SMS contact met de GPS tracker na plaatsing simkaart

U krijgt geen contact via SMS met de GPS tracker na het plaatsen van de simkaart.

Controleer onderstaande punten voor de juiste activatie en plaatsing van de simkaart:

– De Simkaart moet geactiveerd worden bij de provider, hanteer hier de meegeleverde handleiding van de simkaart voor de juiste activatiewijze.

– De Pincode mag niet actief zijn op de simkaart. Om te controleren of de pincode nog actief is kunt u de simkaart tijdelijk plaatsen in een mobiele telefoon, vraagt deze vervolgens bij opstarten om een pincode. Dan moet de pincode via het menu instellingen (simkaart) volledig worden uitgeschakeld.

– Controleer of de simkaart, met de chip naar boven en de kant van het afgeronde hoekje rechtsboven als eerst is ingeschoven en vervolgens is vastgeklikt (gebruik  hiervoor bijvoorbeeld de punt van een pen of uw nagel), na het vastklikken schakelt de GPS tracker automatisch in. Vervolgens gaat er een blauw lampje branden en vervolgens knipperen. 

Bij het volgen van bovenstaande punten zou u kunt moeten krijgen met de GPS tracker via SMS.

De App en Webinterface lijken niet te werken (not enabled/niet aangezet)

Hoewel u de gebruikershandleiding keurig heeft gevolgd lijken de App en Webinterface het niet te doen, deze geven geen correct beeld (bijvoorbeeld een continent i.p.v. de juist locatie) of geven de melding “Not Enabled” of “Niet aangezet”.

Voor het gebruik van de App of Webinterface heeft de GPS tracker GPRS ondersteuning en Mobiel internet nodig om correct te kunnen functioneren. Zorg er dan ook voor dat de Simkaart in de GPS tracker zowel GPRS/2G als Mobiel internet heeft geactiveerd en dit ook volledig ondersteunt. Er zijn enkele providers die dit momenteel niet ondersteunen (bijvoorbeeld het T-mobile/Simpel netwerk in Nederland), deze Simkaarten raden we dan ook af en zullen niet goed werken.

Heeft u een Simkaart volgens deze specificaties en de App/Webapplicatie werken nog niet;

 • heeft en u voldoende beltegoed opgeladen?
 • voor sommige providers is het aanvullend nodig de APN te configureren, deze APN gegevens kunt u vinden op de website van uw Simkaart provider. Configureren kan als volgt;Het instellen van de APN doet u met een SMS-commando vanaf het Adminnummer naar de Simkaart in de GPS tracker.

SMS-commando’s:

 1. apn123456 [apnvanuwprovider.nl]
 2. apnuser123456 [apngebruiker] (niet nodig als uw provider geen apn gebruiker vereist)
 3. apnpasswd123456 [apnwachtwoord] (niet nodig als uw provider geen apn wachtwoord vereist)
  De tekst tussen de [ ] vervangt u door de gegevens van uw provider (de haakjes [ ] dient u ook weg te laten). Deze gegevens kunt u opvragen bij uw provider (APN instellingen). Wanneer de provider geen gebruik maakt van een Username en Wachtwoord, dan laat u deze leeg.

Voorbeeld:

KPN (Nederland): apn123456 portalmmm.nl (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

Proximus (België): apn123456 internet.proximus.be (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

BASE (België): apn123456 gprs.base.be
apnuser123456 base
apnpasswd123456 base

Gebruik in het buitenland (ook België)

De GPS trackers werken ook in het buiten de landsgrenzen van Nederland. Om de GPS tracker in het buitenland te kunnen gebruiken is echter een aanvullende instelling noodzakelijk. De APN (internet server) dient ingesteld te worden. Het instellen van de APN doet u met een SMS-commando vanaf het Adminnummer naar de Simkaart in de GPS tracker.

SMS-commando’s:

 1. apn123456 [apnvanuwprovider.nl]
 2. apnuser123456 [apngebruiker] (niet nodig als uw provider geen apn gebruiker vereist)
 3. apnpasswd123456 [apnwachtwoord] (niet nodig als uw provider geen apn wachtwoord vereist)
  De tekst tussen de [ ] vervangt u door de gegevens van uw provider (de haakjes [ ] dient u ook weg te laten). Deze gegevens kunt u opvragen bij uw provider (APN instellingen). Wanneer de provider geen gebruik maakt van een Username en Wachtwoord, dan laat u deze leeg.

Voorbeeld:

KPN (Nederland): apn123456 portalmmm.nl (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

Proximus (België): apn123456 internet.proximus.be (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

BASE (België): apn123456 gprs.base.be
apnuser123456 base
apnpasswd123456 base

Wijzigen van het standaard wachtwoord

Ons advies is om het standaard wachtwoord na uw configuratiehandelingen te wijzigen naar een sterk persoonlijk wachtwoord.

Het wijzigen van het wachtwoord kan met het volgende SMS commando:

password123456 newpassword

(voorbeeld met het nieuwe wachtwoord 888888: password123456 888888)

Gebruik Meeluisterfunctie

De GPS tracker beschikt over een ingebouwde microfoon waarmee er via de GPS tracker live meegeluisterd kan worden. Deze functie is standaard niet ingeschakeld, maar u kunt deze eenvoudig inschakelen door eenmalig een SMS commando te sturen naar de GPS tracker.

Standaard staat de GPS tracker in Track modus. Belt u de Simkaart in de GPS tracker en laat u deze twee keer overgaan in Track modus, dan volgt een SMS met de huidige locatie.
Het is mogelijk de GPS tracker in Monitor modus te schakelen, in dat geval activeert u bij het bellen naar de Simkaart in de GPS tracker de meeluisterfunctie en kunt u direct realtime meeluisteren.

Het inschakelen van de Monitor modus gaat via een SMS commando:

Stuur een SMS met: monitor+wachtwoord (voorbeeld: monitor123456) naar het apparaat, en het zal antwoorden “monitor ok!” en schakelt over naar de “monitor” -modus.

Bel met het Adminnummer naar het telefoonnummer van de simkaart in de GPS tracker. De GPS tracker neemt de oproep automatisch op waardoor er een open lijnverbinding met de GPS tracker ontstaat en er kan worden meegeluisterd.

De meeluisterfunctie werkt alleen als de GPS tracker “Stationary” of “Moving” is, bij “Offline” zal de GPS tracker niet reageren.

Indien u de meeluisterfunctie weer wilt uitschakelen, dan kan dat met het volgende SMS commando:

Stuur een SMS met: tracker+wachtwoord (voorbeeld: tracker123456) naar het apparaat, het zal antwoorden “tracker ok!” en herstelt naar de “track” -modus.

Informatie/Verlengen batterijduur, upload interval

De batterijduur is afhankelijk van meerdere factoren, in de meest ideale situatie bedraagt de batterijduur inderdaad maximaal 90 dagen voor dit type GPS tracker. De batterijduur is echter o.a. afhankelijk van het aantal bewegingen van de GPS tracker, bij beweging verbruikt de GPS tracker aanzienlijk meer batterij als bij stilstand (standby). Ook de omgevingstemperatuur (hoe kouder hoe minder lang de batterij meegaat) en mobiele netwerk beschikbaarheid (bij minder mobiel bereik verbruikt de GPS tracker meer batterij) kunnen de batterijduur beïnvloeden.

Zeer waarschijnlijk kunt u de batterijduur verlengen door het aanpassen van een instelling, de GPS tracker staat standaard in Realtime modus. Hiermee blijft de GPS tracker continu actief, ook als deze voor langere tijd stil staat (bijvoorbeeld in de nacht). U kunt de modus omzetten naar standby, de werking blijft dan verder exact gelijk alleen gaat de GPS tracker na 30 minuten stilstand automatisch in volledige standby stand, komt deze weer in beweging dan wordt deze zoals gebruikelijk direct weer actief.

U kunt deze instelling aanpassen met het volgende SMS commando (ter versturen naar de simkaart in de GPS tracker): sleep123456 shock

Er volgt dan een SMS terug met: sleep shock ok!

Nu is de instelling opgeslagen en van kracht. Laad vervolgens de batterij volledig tot 100% op en hou in de gaten of de batterijduur nu langer is.

Een andere instelling welke u nog kunt toepassen om de batterijduur te verlengen is het instellen upload interval:

De positioneringsinterval van de GPS tracker kunt u wijzigen, dit is de interval hoe vaak de GPS tracker de positie doorgeeft aan de server.

Interval instellen kan met het SMS commando: upload123456 [seconden] (bijvoorbeeld “upload123456 180” voor 3 minuten)

– Indien de interval functie samen moet werken met de sleep mode functie, mag de interval de niet hoger zijn dan 300 seconden (5 minuten).
– de juiste volgorde van instellen is hierbij van belang voor de juiste werking. Eerst de interval configureren en vervolgens de sleep mode.

– De standaard instelling voor het uploaden van de GPS-locatie is 10 seconden, u kunt dit aanpassen tussen de 5-300 seconden.

Nu is de instelling opgeslagen en van kracht. Laad vervolgens de batterij volledig tot 100% op en hou in de gaten of de batterijduur nu langer is.

Wat betreft de nauwkeurigheid van de locatiebepaling

De GPS tracker communiceert de positie bij beweging elke 10 seconden met de server, tussen de twee posities trekt deze een lijn welke zichtbaar is in de historische gegevens. Hierdoor kan de locatie 10 tot 50 meter afwijken. Ook is het bereik van het mobiele netwerk hierbij van belang, mist de GPS tracker een positie doorgave door beperkt mobiel bereik, dan zal de lijn langer en de afwijking groter zijn.

De positioneringsinterval van de GPS tracker kunt u wijzigen, dit is de interval hoe vaak de GPS tracker de positie doorgeeft aan de server.

Interval instellen kan met het SMS commando: upload123456 [seconden] (bijvoorbeeld “upload123456 180” voor 3 minuten)

– Indien de interval functie samen moet werken met de sleep mode functie, mag de interval de niet hoger zijn dan 300 seconden (5 minuten).
– de juiste volgorde van instellen is hierbij van belang voor de juiste werking. Eerst de interval configureren en vervolgens de sleep mode.

– De standaard instelling voor het uploaden van de GPS-locatie is 10 seconden, u kunt dit aanpassen tussen de 5-300 seconden.

 

Tracemaster MINI

De GPS trackers besteld via Tracemaster.nl worden volledig gebruiksklaar geleverd (volledig geconfigureerd) inclusief prepaid/herlaadbare Simkaart met 2,50 Euro beltegoed (werkt in heel Europa tegen hetzelfde tarief)*. Een eigen Simkaart kan echter ook worden geplaatst.

Welke Simkaart wordt geadviseerd?

De GPS trackers werken zowel met een prepaid Simkaart als een Simkaart met abonnement. Voor onze GPS trackers adviseren we u gebruik te maken van een Simkaart op het KPN-netwerk* of Vodafone voor Nederland** en Base, Proximus of Mobistar voor België.

Door de verschillende instellingen die providers gebruiken voor hun producten, kunnen wij niet garant staan dat een dataverbinding altijd automatisch direct tot stand komt. In bepaalde gevallen kan een extra instelling nodig zijn. Indien deze niet beschreven wordt in de installatiehandleiding, dan kunt u hierover contact met ons opnemen.

* De beste providers op het KPN-netwerk: KPN, KPN prepaid, Youfone 

** T-mobile raden we af i.v.m. beperktere netwerkondersteuning voor de GPS trackers

Geen SMS contact met de GPS tracker na plaatsing simkaart

U krijgt geen contact via SMS met de GPS tracker na het plaatsen van de simkaart.

Controleer onderstaande punten voor de juiste activatie en plaatsing van de simkaart:

– De Simkaart moet geactiveerd worden bij de provider, hanteer hier de meegeleverde handleiding van de simkaart voor de juiste activatiewijze.

– De Pincode mag niet actief zijn op de simkaart. Om te controleren of de pincode nog actief is kunt u de simkaart tijdelijk plaatsen in een mobiele telefoon, vraagt deze vervolgens bij opstarten om een pincode. Dan moet de pincode via het menu instellingen (simkaart) volledig worden uitgeschakeld.

– Controleer of de Micro simkaart, met de chip naar onder en de kant van het afgeronde hoekje linksboven als eerst is ingeschoven en vervolgens is vastgeklikt (gebruik  hiervoor bijvoorbeeld de punt van een pen of uw nagel), na het vastklikken schakelt de GPS tracker automatisch in. Vervolgens gaat er een blauw lampje branden en vervolgens knipperen. 

Bij het volgen van bovenstaande punten zou u kunt moeten krijgen met de GPS tracker via SMS.

De App en Webinterface lijken niet te werken (not enabled/niet aangezet)

Hoewel u de gebruikershandleiding keurig heeft gevolgd lijken de App en Webinterface het niet te doen, deze geven geen correct beeld (bijvoorbeeld een continent i.p.v. de juist locatie) of geven de melding “Not Enabled” of “Niet aangezet”.

Voor het gebruik van de App of Webinterface heeft de GPS tracker GPRS ondersteuning en Mobiel internet nodig om correct te kunnen functioneren. Zorg er dan ook voor dat de Simkaart in de GPS tracker zowel GPRS/2G als Mobiel internet heeft geactiveerd en dit ook volledig ondersteunt. Er zijn enkele providers die dit momenteel niet ondersteunen (bijvoorbeeld het T-mobile/Simpel netwerk in Nederland), deze Simkaarten raden we dan ook af en zullen niet goed werken.

Heeft u een Simkaart volgens deze specificaties en de App/Webapplicatie werken nog niet;

 • heeft en u voldoende beltegoed opgeladen?
 • voor sommige providers is het aanvullend nodig de APN te configureren, deze APN gegevens kunt u vinden op de website van uw Simkaart provider. Configureren kan als volgt;Het instellen van de APN doet u met een SMS-commando vanaf het Adminnummer naar de Simkaart in de GPS tracker.

SMS-commando’s:

 1. apn123456 [apnvanuwprovider.nl]
 2. apnuser123456 [apngebruiker] (niet nodig als uw provider geen apn gebruiker vereist)
 3. apnpasswd123456 [apnwachtwoord] (niet nodig als uw provider geen apn wachtwoord vereist)
  De tekst tussen de [ ] vervangt u door de gegevens van uw provider (de haakjes [ ] dient u ook weg te laten). Deze gegevens kunt u opvragen bij uw provider (APN instellingen). Wanneer de provider geen gebruik maakt van een Username en Wachtwoord, dan laat u deze leeg.

Voorbeeld:

KPN (Nederland): apn123456 portalmmm.nl (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

Proximus (België): apn123456 internet.proximus.be (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

BASE (België): apn123456 gprs.base.be
apnuser123456 base
apnpasswd123456 base

Gebruik in het buitenland (ook België)

De GPS trackers werken ook in het buiten de landsgrenzen van Nederland. Om de GPS tracker in het buitenland te kunnen gebruiken is echter een aanvullende instelling noodzakelijk. De APN (internet server) dient ingesteld te worden. Het instellen van de APN doet u met een SMS-commando vanaf het Adminnummer naar de Simkaart in de GPS tracker.

SMS-commando’s:

 1. apn123456 [apnvanuwprovider.nl]
 2. apnuser123456 [apngebruiker] (niet nodig als uw provider geen apn gebruiker vereist)
 3. apnpasswd123456 [apnwachtwoord] (niet nodig als uw provider geen apn wachtwoord vereist)
  De tekst tussen de [ ] vervangt u door de gegevens van uw provider (de haakjes [ ] dient u ook weg te laten). Deze gegevens kunt u opvragen bij uw provider (APN instellingen). Wanneer de provider geen gebruik maakt van een Username en Wachtwoord, dan laat u deze leeg.

Voorbeeld:

KPN (Nederland): apn123456 portalmmm.nl (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

Proximus (België): apn123456 internet.proximus.be (geen gebruiker of wachtwoord nodig)

BASE (België): apn123456 gprs.base.be
apnuser123456 base
apnpasswd123456 base

Wijzigen van het standaard wachtwoord

Ons advies is om het standaard wachtwoord na uw configuratiehandelingen te wijzigen naar een sterk persoonlijk wachtwoord.

Het wijzigen van het wachtwoord kan met het volgende SMS commando:

password123456 newpassword

(voorbeeld met het nieuwe wachtwoord 888888: password123456 888888)

Informatie/Verlengen batterijduur, upload interval

De batterijduur is afhankelijk van meerdere factoren, in de meest ideale situatie bedraagt de batterijduur inderdaad maximaal 120 dagen voor dit type GPS tracker. De batterijduur is echter o.a. afhankelijk van het aantal bewegingen van de GPS tracker, bij beweging verbruikt de GPS tracker aanzienlijk meer batterij als bij stilstand (standby). Ook de omgevingstemperatuur (hoe kouder hoe minder lang de batterij meegaat) en mobiele netwerk beschikbaarheid (bij minder mobiel bereik verbruikt de GPS tracker meer batterij) kunnen de batterijduur beïnvloeden.

Zeer waarschijnlijk kunt u de batterijduur verlengen door het aanpassen van een instelling, de GPS tracker staat standaard in Realtime modus. Hiermee blijft de GPS tracker continu actief, ook als deze voor langere tijd stil staat (bijvoorbeeld in de nacht). U kunt de modus omzetten naar standby, de werking blijft dan verder exact gelijk alleen gaat de GPS tracker na 30 minuten stilstand automatisch in volledige standby stand, komt deze weer in beweging dan wordt deze zoals gebruikelijk direct weer actief.

U kunt deze instelling aanpassen met het volgende SMS commando (ter versturen naar de simkaart in de GPS tracker): sleep123456 shock

Er volgt dan een SMS terug met: sleep shock ok!

Nu is de instelling opgeslagen en van kracht. Laad vervolgens de batterij volledig tot 100% op en hou in de gaten of de batterijduur nu langer is.

Een andere instelling welke u nog kunt toepassen om de batterijduur te verlengen is het instellen upload interval:

De positioneringsinterval van de GPS tracker kunt u wijzigen, dit is de interval hoe vaak de GPS tracker de positie doorgeeft aan de server.

Interval instellen kan met het SMS commando: upload123456 [seconden] (bijvoorbeeld “upload123456 180” voor 3 minuten)

– Indien de interval functie samen moet werken met de sleep mode functie, mag de interval de niet hoger zijn dan 300 seconden (5 minuten).
– de juiste volgorde van instellen is hierbij van belang voor de juiste werking. Eerst de interval configureren en vervolgens de sleep mode.

– De standaard instelling voor het uploaden van de GPS-locatie is 10 seconden, u kunt dit aanpassen tussen de 5-300 seconden.

Nu is de instelling opgeslagen en van kracht. Laad vervolgens de batterij volledig tot 100% op en hou in de gaten of de batterijduur nu langer is.

Wat betreft de nauwkeurigheid van de locatiebepaling

De GPS tracker communiceert de positie bij beweging elke 10 seconden met de server, tussen de twee posities trekt deze een lijn welke zichtbaar is in de historische gegevens. Hierdoor kan de locatie 10 tot 50 meter afwijken. Ook is het bereik van het mobiele netwerk hierbij van belang, mist de GPS tracker een positie doorgave door beperkt mobiel bereik, dan zal de lijn langer en de afwijking groter zijn.

De positioneringsinterval van de GPS tracker kunt u wijzigen, dit is de interval hoe vaak de GPS tracker de positie doorgeeft aan de server.

Interval instellen kan met het SMS commando: upload123456 [seconden] (bijvoorbeeld “upload123456 180” voor 3 minuten)

– Indien de interval functie samen moet werken met de sleep mode functie, mag de interval de niet hoger zijn dan 300 seconden (5 minuten).
– de juiste volgorde van instellen is hierbij van belang voor de juiste werking. Eerst de interval configureren en vervolgens de sleep mode.

– De standaard instelling voor het uploaden van de GPS-locatie is 10 seconden, u kunt dit aanpassen tussen de 5-300 seconden.

 

Simkaart gebruik en informatie

De plaatsing van een simkaart in de GPS tracker is een vereiste voor de werking van het apparaat. De GPS tracker verbruikt beltegoed (SMS berichten) en internet datategoed voor locatiedoorgifte en communicatie met de App en het platform. 

De GPS trackers besteld via Tracemaster.nl worden volledig gebruiksklaar geleverd (volledig geconfigureerd) inclusief prepaid/herlaadbare Simkaart met 2,50 Euro beltegoed (werkt in heel Europa tegen hetzelfde tarief)*. Een eigen Simkaart kan echter ook worden geplaatst.

Zelf een Simkaart plaatsen, welke Simkaart wordt geadviseerd?

De GPS trackers werken zowel met een prepaid Simkaart als een Simkaart met abonnement. Voor onze GPS trackers adviseren we u gebruik te maken van een Simkaart op het KPN-netwerk** of Vodafone voor Nederland*** en Base, Proximus of Mobistar voor België.

Door de verschillende instellingen die providers gebruiken voor hun producten, kunnen wij niet garant staan dat een dataverbinding altijd automatisch direct tot stand komt. In bepaalde gevallen kan een extra instelling nodig zijn. Indien deze niet beschreven wordt in de installatiehandleiding, dan kunt u hierover contact met ons opnemen.

* Met uitzondering van de Tracemaster 100 PRO, dit type GPS tracker wordt geleverd inclusief simkaart met 5 jaar kosteloos gebruik. Hierbij gelden dus geen aanvullende kosten. Dus ook geen bel- of datategoed gebruikskosten.

** De beste providers op het KPN-netwerk: KPN, KPN prepaid, Youfone. 

*** T-mobile raden we af i.v.m. beperktere netwerkondersteuning voor de GPS trackers.


Verbruikskosten GPS tracker

De GPS tracker verbruikt beltegoed (SMS berichten) en internet (data) tegoed voor locatiedoorgifte en communicatie met de App en het platform.

Bij gemiddeld gebruik (circa 2 uur in beweging per dag) bedragen de verbruikskosten aan internet (data) circa 1-2 Euro per maand. Dit is inclusief communicatie naar de App en het Webplatform (ook meldingen via de App).

Indien u naast meldingen via de App ook nog via SMS meldingen wilt ontvangen van de GPS tracker, bij bijvoorbeeld in beweging treden van het apparaat. Dan betaald u hier aanvullend nog de kosten van een SMS bericht. 

Opwaarderen meegeleverde Lebara simkaart

De GPS Tracker werkt in principe met alle type simkaarten. Als service ontvangt u een gratis LEBARA simkaart meegeleverd.

Als u deze LEBARA simkaart in gebruik wilt nemen in de GPS tracker, dan moet u zich eenmalig via LEBARA registreren.

 • Haal de simkaart uit de verpakking of uit de GPS tracker (indien geconfigureerd bij u geleverd).
 • Plaatst de LEBARA simkaart eenmalig in uw mobiele telefoon, eventueel kunt u de simkaart uitdrukken naar het juiste formaat. Doe dit voorzichtig, de simkaart moet u weer terug kunnen plaatsen in de grotere simkaart voor plaatsing in de GPS tracker.
 • Activeer de simkaart door 1244 te bellen, kies vervolgens voor optie 1 in het menu.

Uw simkaart is nu geactiveerd, laat de simkaart echter nog in uw telefoon zitten voor koppeling aan uw LEBARA account (zie vervolg).

 • Download de MyLEBARA Prepaid app

  of ga naar https://mobile.LEBARA.com/nl/nl/login

 • Registreer u eenmalig met uw e-mailadres, een zelf gekozen wachtwoord en het telefoonnummer van de bijgeleverd LEBARA simkaart. Het telefoonnummer beginnend met 06, staat op het blauwe hoesje van de LEBARA simkaart.

  In het registratieproces stuurt LEBARA een autorisatiecode naar de LEBARA simkaart in uw telefoon. Met de autorisatiecode kunt u vervolgens het telefoonnummer van de simkaart bij LEBARA koppelen aan uw LEBARA account.

Uw LEBARA account is nu geactiveerd en gekoppeld aan de simkaart, u kunt de LEBARA simkaart nu in de GPS tracker plaatsen (volg de handleiding van de GPS tracker voor de verdere installatie)

 • Opwaarderen/Herladen LEBARA Simkaart
  Vergeet de simkaart niet op te waarderen/te herladen via de LEBARA App, we adviseren op te waarderen met LEBARA ONE (10). Hierbij zijn de gebruikerskosten het laagst, daarnaast is de geldigheid van het opgewaardeerd tegoed lang houdbaar. U hoeft bij LEBARA ONE ook geen aanvullende databundel aan te kopen (data is inclusief bij LEBARA ONE), bij de andere LEBARA bundels is dat wel het geval (én zijn er extra kosten).

Tracemaster

Postbus 82
6950 AB Dieren

info@tracemaster.nl