Gps trackers fiets

GPS trackers voor de fiets zijn kleine apparaten die de positie of locatie van uw fiets op deze aarde kunnen bepalen. Dit doen zij zeer nauwkeurig. U weet dus altijd waar uw fiets zich bevindt.

Hoe werken deze GPS trackers voor de fiets eigenlijk?

GPS is de afkorting van Global Positioning System. In dit systeem ‘communiceren’ GPS apparaten via microgolf-signalen met meerdere satellieten die rond de aarde cirkelen. Aan de hand van de posities van deze satellieten, ten opzichte van het GPS apparaat, wordt nauwkeurig de locatie van het GPS apparaat op aarde bepaald. Dit gebeurt door middel van zeer veel ingewikkelde berekeningen. De positie- en locatie-informatie wordt daarna opgeslagen of doorgestuurd naar een externe computer. Zo kan historische informatie over de locatie tot een zekere periode altijd worden opgevraagd.

Wat kunnen GPS trackers voornamelijk?

In eerste instantie bepalen GPS trackers natuurlijk de positie en locatie van uw fiets. Zo is het mogelijk om de locatie van uw fiets live te volgen middels de real-time-tracking functie. U kunt de fiets dan op de voet volgen of adequaat handelen wanneer uw fiets wordt gestolen.

Daarnaast meten GPS trackers ook andere waarden, zoals de route die de fiets heeft afgelegd. Deze informatie wordt opgeslagen en is vervolgens voor een bepaalde periode terug te lezen. Dit is de zogenaamde track en trace informatie.

Wat is track en trace?

Track en trace is het volgen en opsporen van uw fiets aan de hand van meerdere opgeslagen positie en locatie gegevens. Met track en trace is dus te bepalen op welke plekken uw fiets is geweest en waar uw fiets zich op dat moment bevindt.

Wanneer heeft u een GPS tracker nodig?

U heeft een GPS tracker nodig als u een fiets heeft die u liever niet kwijt raakt door bijvoorbeeld diefstal. Er worden in Nederland veel fietsen gestolen. Met een GPS tracker weet u niet alleen waar u fiets zich altijd bevindt, maar ook krijgt u een melding wanneer uw fiets in beweging komt of een bepaalde safezone verlaat. Dit is natuurlijk erg handig en geeft u een gerust gevoel. Uw fiets is altijd veilig.

Ook als u de fiets heeft uitgeleend, bij onbevoegd gebruik ervan of gewoon omdat u graag uw eigen fietsrit wilt analyseren kunt u gebruik maken van een GPS tracker.

Welke functies hebben de GPS fiets trackers van Tracemaster

Er zijn verschillende GPS trackers die u voor uw fiets kunt gebruiken. Een belangrijke eigenschap van een GPS fiets tracker is dat deze klein is. De minimale functies van elke GPS fiets tracker staan hieronder overzichtelijk weergegeven.

De fiets GPS trackers van Tracemaster:

 • kunnen tot 5 meter nauwkeurig de positie van uw fiets bepalen;
 • hebben een track en trace functie om de huidige en voorgaande locaties uw fiets terug te vinden;
 • zijn voorzien van routebepaling en snelheidsbepaling;
 • werken met een real-time tracking functie die continu de positie van uw fiets doorgeven;
 • verzenden tracking notificaties via SMS;
 • hebben een GEO Fence alarm dat afgaat wanneer uw fiets een vooraf ingestelde safezone verlaat;
 • hebben een snelheidsalarm dat afgaat wanneer uw fiets een bepaalde snelheid overschrijdt;
 • daarnaast zijn ze ook voorzien van een tril alarm dat afgaat wanneer de fiets met GPS tracker in beweging komt;
 • alarmeren indien de batterij bijna leeg is;

Welke voordelen zijn er nog meer?

De fiets trackers van Tracemaster:

 • werken wereldwijd via het GPRS netwerk;
 • hebben interne GSM/GPRS antennes (GSM/2G GPRS netwerk);
 • zijn geschikt voor vrijwel alle fietsen;
 • zijn draadloos en oplaadbaar via USB;
 • hebben een krachtige magneet, zodat ze goed op de fiets bevestigd kunnen worden;
 • hebben een klein formaat en zijn ook licht van gewicht;
 • werken met een simkaart zonder abonnement;
 • worden geleverd met gratis mobiele app/webapplicatie;

Hoe kunt u een Tracemaster GPS tracker op uw fiets plaatsen?

Er zijn verschillende soorten GPS trackers die u voor uw fiets kunt gebruiken. Bijvoorbeeld de Tracemaster MINI – GPS Tracker welke door zijn compacte formaat eenvoudig  kan worden weggewerkt onder bijvoorbeeld het zadel van de fiets.

Hoe kunt u een GPS tracker van Tracemaster installeren?

Alle GPS trackers worden gebruiksklaar geleverd, dus installatie van Tracemaster GPS trackers is eenvoudig. Nadat u de GPS trackers op uw fiets heeft geplaatst, kunt u de verbinding maken met de mobiele app. Voor meer informatie over het activeren van de SIM kaart of het instellen van de mobiele app kunt u altijd even een kijkje nemen op onze pagina met veelgestelde vragen.

Welke toepassingen heeft een GPS tracker van Tracemaster nog meer?

In principe kunt u de GPS fiets trackers van Tracemaster ook voor andere dingen gebruiken, zoals voor uw bagage, scooter, brommer of motor. Voor grotere voertuigen zijn de grotere GPS trackers geschikter. Denk hierbij aan voertuigen zoals een auto, boot, aanhanger, caravan of zelfs een vrachtwagen.

Waar kan ik fiets GPS trackers kopen?

Bij ons in de webshop zijn alle GPS trackers van Tracemaster online te bestellen. De aankoop gaat altijd gepaard met twee jaar garantie.

Bestel nu